Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Chałubińskiego 8
00-613 Warszawa
tel. (22) 830 70 55
biuro@pfpz.pl
www.pfpz.pl
Stypendia naukowe dla studentów kierunków związanych z żywnością i żywieniem
organizator:Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
Stypendia naukowe dla studentów kierunków związanych z żywnością i żywieniem
Przedłużenie terminu nadsyłania wniosków do programu stypendialnego!
Program stypendialny Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców skierowany jest do studentów stacjonarnych studiów magisterskich i doktoranckich realizowanych w państwowych akademickich ośrodkach naukowych w obszarach związanych z żywnością i żywieniem.
Celem programu stypendialnego jest promowanie realizacji prac naukowych, które mogą znaleźć praktyczne zastosowanie w przemyśle żywnościowym.
Stypendium przeznaczone dla studentów stacjonarnych studiów magisterskich w kwocie 500 zł miesięcznie wypłacane jest studentowi przez okres maksymalnie 9 miesięcy od momentu przyznania stypendium – nie dłużej jednak, niż do dnia obrony pracy magisterskiej oraz nie dłużej niż do 6 miesięcy od nominalnej daty zakończenia studiów magisterskich.
Stypendium przeznaczone dla studentów stacjonarnych studiów doktoranckich w kwocie 1000 zł miesięcznie wypłacane jest studentowi przez okres maksymalnie 20 miesięcy od momentu przyznania stypendium – nie dłużej jednak, niż do dnia obrony rozprawy doktorskiej oraz nie dłużej niż do 6 miesięcy od zgodnej z programem studiów daty zakończenia studiów doktoranckich.
Przedłużeniu uległ termin przyjmowania aplikacji. Obecnie obowiązujący termin zgłaszania wniosków do najbliższej edycji programu stypendialnego to 31 sierpnia 2011 r.
Ponadto, w związku z pojawiającymi się pytaniami odnośnie praktycznej realizacji programu, doprecyzowaniu uległ regulamin programu stypendialnego.
Zgodnie z regulaminem, o stypendia naukowe Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców mogą ubiegać się studenci stacjonarnych studiów magisterskich i doktoranckich realizowanych w państwowych akademickich ośrodkach naukowych, które podpisały z PFPŻ ZP porozumienie w tym zakresie.
Dodatkowych informacji udziela:
Andrzej Gantner – Dyrektor Generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności
tel. (22) 830 70 55
e-mail: biuro@pfpz.pl
Informacje pochodzą se strony www.pfpz.pl.