Wyszukiwarka stypendiów

Grupa docelowa-+zaznacz wszystkie
  • uczniowie51
  • studenci59
  • absolwenci16
  • doktoranci8
  • naukowcy4
  • inni19
Rodzaj-+zaznacz wszystkie
  • naukowe74
  • artystyczne34
  • inne5
  • sportowe27
  • socjalne11
Zasięg-+zaznacz wszystkie
  • międzynarodowe2
  • ogólnopolskie25
  • dolnośląskie10
  • kujawsko-pomorskie6
  • łódzkie2
  • lubelskie1
  • lubuskie3
  • małopolskie4
  • mazowieckie11
  • opolskie1
  • podkarpackie2
  • podlaskie4
  • pomorskie8
  • śląskie10
  • świętokrzyskie3
  • warmińsko-mazurskie2
  • wielkopolskie8
  • zachodniopomorskie2
Organizator-+zaznacz wszystkie
  • fundacje i stowarzyszenia28
  • szkoła wyższa1
  • firma7
  • instytucja rządowa8
  • samorząd54
  • inny1
PLANOWANE
ARCHIWUM
Wróć do listy

Stypendia naukowe dla studentów kierunków związanych z żywnością i żywieniem

organizator:

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców

Rodzaj:
naukowe
Grupa docelowa:
studenci
Zasięg:
ogólnopolskie
termin składania wniosków: 31.08.2011

Stypendia naukowe dla studentów kierunków związanych z żywnością i żywieniem

Przedłużenie terminu nadsyłania wniosków do programu stypendialnego!

Program stypendialny Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców skierowany jest do studentów stacjonarnych studiów magisterskich i doktoranckich realizowanych w państwowych akademickich ośrodkach naukowych w obszarach związanych z żywnością i żywieniem.

Celem programu stypendialnego jest promowanie realizacji prac naukowych, które mogą znaleźć praktyczne zastosowanie w przemyśle żywnościowym.

Stypendium przeznaczone dla studentów stacjonarnych studiów magisterskich w kwocie 500 zł miesięcznie wypłacane jest studentowi przez okres maksymalnie 9 miesięcy od momentu przyznania stypendium – nie dłużej jednak, niż do dnia obrony pracy magisterskiej oraz nie dłużej niż do 6 miesięcy od  nominalnej daty zakończenia studiów magisterskich.

Stypendium przeznaczone dla studentów stacjonarnych studiów doktoranckich w kwocie 1000 zł miesięcznie wypłacane jest studentowi przez okres maksymalnie 20 miesięcy od momentu przyznania stypendium – nie dłużej jednak, niż do dnia obrony rozprawy doktorskiej oraz nie dłużej niż do 6 miesięcy od zgodnej z programem studiów daty zakończenia studiów doktoranckich.

Przedłużeniu uległ termin przyjmowania aplikacji. Obecnie obowiązujący termin zgłaszania wniosków do najbliższej edycji programu stypendialnego to 31 sierpnia 2011 r.

Ponadto, w związku z pojawiającymi się pytaniami odnośnie praktycznej realizacji programu, doprecyzowaniu uległ regulamin programu stypendialnego.

Zgodnie z regulaminem, o stypendia naukowe Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców mogą ubiegać się studenci stacjonarnych studiów magisterskich i doktoranckich realizowanych w państwowych akademickich ośrodkach naukowych, które podpisały z PFPŻ ZP porozumienie w tym zakresie.

Dodatkowych informacji udziela:
Andrzej Gantner – Dyrektor Generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności
tel. (22) 830 70 55
e-mail: biuro@pfpz.pl

Informacje pochodzą se strony www.pfpz.pl.

Kontakt

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Chałubińskiego 8
00-613 Warszawa
tel. (22) 830 70 55
biuro@pfpz.pl
www.pfpz.pl