Narodowe Centrum Badań i Rozwoju
.
.
tel: 22 39 07 457
kinga.szymanska@ncbr.gov.pl
www.faccejpi.com/
Wróć do listy
ERA-NET FACCE SURPLUS
organizator:Narodowe Centrum Badań i Rozwoju
Rodzaj:
naukowe
Grupa docelowa:
naukowcy
Zasięg:
ogólnopolskie
termin składania wniosków:
04.03.2015
ERA-NET FACCE SURPLUS
7 stycznia 2015 r. otwarto nabór wniosków wstępnych w ramach I międzynarodowego konkursu organizowanego w ramach programu ERA-NET FACCE SURPLUS. Konkurs skupia się na finansowaniu badań obejmujących zagadnienia z zakresu biologii produkcji biomasy i zagadnień dotyczących zrównoważonego rolnictwa.
Zakres tematyczny obejmuje następujące tematy:
- Spatial targeting of land use to increase biomass production and transformation, stimulating the growth of systems for the efficient utilisation of green (plant) biomass cascading through novel transformation.
- Developing markets for a wide range of products and services generated through integrated food and non-food systems.
- Sustainable intensification of integrated food and non-food systems of agriculture, by developing integrated, systems-based approaches to land management.
Zamknięcie naboru wniosków wstępnych: 4 marca 2015 r.
Nabór wniosków międzynarodowych odbywa się poprzez system elektroniczny dostępny ze strony: https://www.submission-faccejpi.com/
Uwaga!
Wnioskodawcy, których wniosek znajdzie się na międzynarodowej liście projektów rekomendowanych do finansowania, zostaną poproszeni o przygotowanie krajowego wniosku o dofinansowanie, w terminie i na wzorze zamieszczonym na stronie Centrum. Wnioski zostaną zaopiniowane pod kątem zasadności wnioskowanej kwoty dofinansowania (wniosek nie będzie oceniany merytorycznie). W oparciu o przedmiotową opinię, Dyrektor Centrum podejmuje decyzję o wysokości dofinansowania polskich jednostek.
Dalsze, bardziej szczegółowe informacje dla polskich wnioskodawców na temat zasad dofinansowania (m.in. przedmiotu i poziomu dofinansowania) dostępne są w zamieszczonej poniżej dokumentacji konkursowej oraz na stronie konkursu pod adresem: http://www.faccejpi.com/
Informacje pochodzą ze strony: www.ncbr.gov.pl