Wyszukiwarka Staży

Grupa docelowa-+zaznacz wszystkie
  • uczniowie11
  • studenci100
  • absolwenci77
  • inni9
Branże-+zaznacz wszystkie
  • biologia i biotechnologia6
  • audyt6
  • konsulting i zarządzanie20
  • edukacja2
  • dziennikarstwo3
  • chemiczna4
  • administracja rządowa4
  • IT20
  • sprzedaż9
  • logistyka16
  • PR i komunikacja3
  • tech. informac.-komunikacyjne5
  • ekologia3
  • projektowanie graficzne1
  • prawo12
  • usługi finansowe31
  • energetyka3
  • stosunki międzynarodowe1
  • farmacja1
  • kultura i sztuka2
  • marketing i reklama18
  • różne24
  • HR7
  • organizacje polityczne1
  • medycyna4
  • inżynieria17
  • żywność i napoje13
  • administracja samorządowa2
  • psychologia2
Rodzaj-+zaznacz wszystkie
  • płatne/bezpłatne12
  • płatne87
  • bezpłatne7
Zasięg-+zaznacz wszystkie
  • ogólnopolskie39
  • międzynarodowe4
  • dolnośląskie17
  • kujawsko-pomorskie5
  • łódzkie6
  • lubelskie3
  • lubuskie1
  • małopolskie11
  • mazowieckie39
  • opolskie5
  • podkarpackie5
  • podlaskie2
  • pomorskie9
  • śląskie13
  • świętokrzyskie2
  • warmińsko-mazurskie2
  • wielkopolskie14
  • zachodniopomorskie1
Organizator-+zaznacz wszystkie
  • instytucja międzynarodowa1
  • fundacje i stowarzyszenia4
  • firma85
  • instytucja rządowa10
  • samorząd4
  • inny4
Wróć do listy

Staż w obszarze Technologii i Rozwoju Produktów w Hochland

organizator:

Hochland Polska Sp. z o.o.

Rodzaj:
płatne
Grupa docelowa:
studenci, absolwenci
Zasięg:
mazowieckie
Branża:
biologia i biotechnologia, żywność i napoje

Staż w obszarze Technologii i Rozwoju Produktów w Hochland

Hochland jest jednym z największych europejskich producentów sera. Oferuje szeroką gamę innowacyjnych produktów: serów topionych, twarogowych i dojrzewających. W Polsce produkuje je w dwóch zakładach: w Kaźmierzu oraz w Węgrowie. Podczas 12-miesięcznego stażu poznasz kulisy pracy w trzech kluczowych działach.

Lokalizacja stażu: Węgrów (woj. mazowieckie)

Czego się nauczysz?

  • Laboratorium – praktyka laboratoryjna w sercu kontroli jakości i badań
    W Laboratorium poznasz procesy związane z analizami fizykochemicznymi i mikrobiologicznymi surowców, półproduktów, opakowań, wyrobów gotowych oraz środowiska produkcyjnego. Nauczysz się przygotowywać próbki do badań, wykonywać analizy, obsługiwać specjalistyczny sprzęt laboratoryjny i rejestrować wyniki zgodnie z obowiązującymi standardami. Będziesz również uczestniczyć w ocenach sensorycznych produktów, poznasz procedury związane z wyrobami niezgodnymi oraz weźmiesz udział w pracach zapewniających sprawne funkcjonowanie laboratorium – od przygotowywania odczynników po kalibrację urządzeń. Dzięki temu zdobędziesz solidne podstawy pracy w profesjonalnym środowisku laboratoryjnym.
  • Technologia Produkcji – realne doświadczenie w procesie wytwarzania produktów
    Podczas nauki w obszarze Technologii Produkcji zobaczysz, jak teoria zamienia się w praktykę na liniach produkcyjnych. Nauczysz się oceniać jakość produkcji poprzez analizy sensoryczne i weryfikację raportów produkcyjnych pod kątem zgodności ze standardami. Będziesz monitorować odchylenia produkcyjne i wspierać nadzór nad procesami wprowadzania nowych lub optymalizowanych receptur. Poznasz także zasady oceny surowców dostarczanych do zakładu. To doświadczenie pozwoli Ci lepiej zrozumieć codzienną pracę w obszarze technologii żywności i zarządzania jakością w praktyce.
  • R&D – od pomysłu do innowacji
    W części stażu realizowanej w Dziale Badań i Rozwoju (R&D) zanurzysz się w proces tworzenia nowych produktów spożywczych. Będziesz uczestniczyć w opracowywaniu i testowaniu nowych receptur w skali laboratoryjnej, doborze surowców i procesów technologicznych oraz w prowadzeniu prób wdrożeniowych. Nauczysz się, jak wygląda nadzór nad testami trwałościowymi, analiza wyników badań fizykochemicznych i mikrobiologicznych oraz interpretacja ocen sensorycznych. Poznasz również zasady dokumentowania projektów rozwojowych i rozwoju analityki w zakresie reologii produktów. To wyjątkowa szansa, aby zdobyć praktyczną wiedzę z zakresu innowacji w przemyśle spożywczym.

Poszukiwane są osoby, które:

  • Są studentami lub absolwentami kierunków: Technologia Żywności, Biotechnologia, Towaroznawstwo.
  • Posiadają podstawową wiedzę z zakresu technologii mleczarskiej.
  • Są otwarte na zmiany, innowacyjne i chętne do nauki nowych umiejętności.
  • Potrafią obsługiwać komputer na poziomie podstawowym (pakiet MS Office).
  • Posługują się językiem angielskim na poziomie komunikatywnym (mile widziana umiejętność czytania dokumentacji technicznej).
  • Cechują się dokładnością, sumiennością oraz umiejętnością analitycznego myślenia.
  • Potrafią pracować zarówno samodzielnie, jak i w zespole.

Dlaczego warto?

  • Pyszny Start w karierze – staż został zaprojektowany tak, aby łączył w sobie kilka obszarów. Pozwoli Ci to poznać specyfikę pracy z szerszej perspektywy i zrozumieć, jak wygląda współpraca międzydziałowa;
  • Stabilność – biorąc udział w programie stażowym otrzymasz umowę o pracę na okres 12 miesięcy oraz wynagrodzenie w wysokości 5700zł/ brutto (w przypadku 40h tygodniowo. W przypadku mniejszej liczby godzin – proporcjonalnie do czasu pracy);
  • Opiekę mentora – w trakcie stażu otrzymasz wsparcie mentora i zdobędziesz doświadczenie przygotowujące do pracy w obszarze Sprzedaży;
  • Rozwój – będziesz mógł/ła wziąć udział w wewnętrznym programie stażowym korzystając ze szkoleń i doświadczenia Pracowników innych działów firmy;
  • Narzędzia pracy – otrzymasz dostęp do nowoczesnych narzędzi pracy (office 365, SAP);
  • Wspólne zasady – firmowe DNA opiera się na: własnej inicjatywie, kulturze innowacyjności, informacji i komunikacji, szacunku, zaufaniu, ciągłym rozwoju i uczeniu się od siebie oraz traktowaniu konfliktu jako szansy;
  • Środowisko społecznie odpowiedzialne – działania związane ze środowiskiem są firmie szczególnie bliskie, redukuje się tu ilość zużywanego plastiku, dba o dobrostan krów, chroni łąki i angażuje się w szereg innych inicjatyw wspierających środowisko;
  • Pakiet benefitów;
  • Duża dawka wiedzy i „fun” z wykonywanych zadań w zgranym Zespole.

Informacja pochodzi ze strony tujestpysznie.pl

Inne oferty staży znajdziesz w naszej wyszukiwarce.

Wspieraj nas w serwisie Patronite.pl – dzięki wpłatom możemy rozwijać ten rzetelny, dostępny dla wszystkich portal edukacyjny o stypendiach!

Kontakt

Hochland Polska Sp. z o.o.
ul. Gdańska 83
07-100 Węgrów
tel. 25 792 81 00

www.hochland-group.com/pl